Bátorság képkártyák


A 12 kép mögött egy-egy idézet található, ezek bátorítanak, cselekvésre inspirálnak, energizálnak.
A képválasztáshoz hasznos átgondolni, hogy milyen téma foglalkoztat épp vagy mihez van szükséged nagyobb bátorságra? Elsőre érdemes olyan képet választani, amely megszólít, szimpatikus. Elképzelhető, hogy az a kép is üzenetet hordozhat, amelyik taszít, negatív érzéseket kelt. Lehetőséged van új kártyát választani vagy tudatosan két kártyával dolgozni. A képek mögötti idézetet olvasva, gondold át, hogy milyen üzenete van számodra a képnek és a szövegnek együtt. Inspirálódj, hasznos munkát Neked!
Amennyiben több bátorság kártyát szeretnél és más képeket, kártyákat is hasznosítanál az önismereti vagy coach munkádhoz, lépj be az OKvagyok Coaching Klub tagjai közé.    

1.

„Most rólad van szó! Csakis rólad, akiben az "én vagyok" élmény él. Az emberek jönnek-mennek, de te maradsz. Önmagad állandó társa vagy. Álmodban is kísér. Ott is énként bolyongsz, s rájössz majd, hogy a halálod után is megmarad. És most jön a lényeg. Ha ez így van, lehetetlen, hogy önmagaddal ne légy jóban!”

- Müller Péter

2.

„Az motivál, ha cselekszel, és nem az, ha gondolkozol a dolgokról. A cselekvés hozza meg a lelkesedést és a cselekvés során bukkannak fel új lehetőségek. Vágj bele!”

- Andrew Matthews

3.

„Felelősek vagyunk azért, ahol életünk épp most tart. Ha elégedettek vagyunk vele, akkor megérdemlünk egy vállveregetést. Ha viszont boldogtalannak érezzük magunkat, azon egyetlen ember tud változtatni: mi magunk. Senki mást nem hibáztathatunk azért, hogy nem cselekszik helyettünk.”

- Richard Templar

4.

„Amikor olyan messzire mentél, hogy képtelen lennél még egy lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál, mint amennyire képes vagy.”

- Grönlandi közmondás

5.

„Akármilyen utat is választhatsz magadnak, mindig lesznek, akik azt fogják mondani, tévedsz. Mindig lesznek majd olyan nehézségek, hogy azt fogod hinni, talán csakugyan a kritikusoknak van igazuk. Az út kiválasztása és követése a végsőkig mindig nagy bátorságot kíván, de megéri összeszedni minden bátorságodat!”

- Ralph Waldo Emerson

6.

„Bármilyen félelmet le tudsz győzni, ha erre felkészíted a tudatodat. Emlékezz, a félelem nem létezik máshol, csakis a tudatodban!”

- Dale Carnegie

7.

„Az Élet 10 százaléka, ami veled történik, és 90 százaléka, ahogyan reagálsz a történésekre.”

- John C. Maxwell

8..

„Az igazi dolgokat nem lehet kicsit csinálni. Az ember nem lehet egy kicsit hívő, egy kicsit gyilkos, egy kicsit terhes, egy kicsit vezető, egy kicsit halott. Szóval hajrá!”

- Popper Péter

9.

„Némelyek a dolgokat látják, és azt kérdezik: miért. Mások álmodnak, és így kérdeznek: Miért ne?”

- George Bernard Shaw

10.

„Az életben a siker elfogadással kezdődik. Fogadd el a dolgokat, melyeken nem tudsz változtatni. Aztán kezdj változtatni azokon, amelyeken tudsz. Vagyis változtass magadon!”

- Al Ries és Jack Trout

11.

„Ne félj attól, hogy a céljaid megvalósítása közben néha megszégyenülsz – ez része az elkötelezettségnek.”

- Sylvester Stallone

12.

„A biztonság iránti vágy tönkretesz minden nagy és nemes elhatározást.”

- Tacitus