Újratöltekezés 5.0

Újratöltekezés 5.0 - Okvagyok Cikkek

Bár nem lehet egész nap 100 fokon égni és folyamatosan topon lenni, jó, ha meg tudjuk őrizni az energiaszintünket vagy képesek vagyunk újratölteni magunkat. Nézd, itt van 5 tipp, amely segít abban, hogy energikus maradj egész nap.

1.

Reggel adj időt magadnak legalább 1 rövid, ám kedves tevékenységre. Ez lehet kávé- vagy teakortyolgatás, vagy ha szereted a frissen készített turmixot, akkor készíts egyet magadnak, ne sajnáld az időt rá. Ha szereted a zenét, akkor hallgasd meg a kedvenc zeneszámod, ha pedig mozogni szeretsz, akkor végezz 10 fekvőtámaszt, vagy 15 felülést. Ha lustálkodni szeretsz, akkor maradj ágyban, de agyban gondold végig a napod – mindezt fejben, kütyü nélkül… Úgy is összefoglalhatjuk az első pontot: minden reggel szánj legalább 10 percet a jóllétedre.

Újratöltekezés 5.0 - Okvagyok Cikkek

2.

Szellőztesd ki a fejed. Teremts magadnak időt a nap folyamán legalább kétszer, háromszor, hogy egyedül maradsz és valami egész mást csinálsz, mint amit szoktál. Ez lehet egy rövid séta, egy fa megölelése, egy színező kifestése, 3-4 soros kis rímes vers megírása, viráglocsolás, egy fejben lévő dallam légzongorázása vagy léggitározása – bármi abszurd és extrém, ami biztosan kizökkent a megszokottból. Ha napközben egyedül dolgozol, akkor a fejszellőztetés szóljon a társaságról: közös ebéd egy jó ismerőssel, vagy akár többel is.

3.

Kapcsolódj ki a világhálón. Ha már ennyire az internet korszakát éljük, használd önmagad ösztönzésére vagy épp kikapcsolódásra a világhálót: olvass el egy-két inspiráló idézetet vagy keress egy jó viccet és nevess rajta jóízűen. Ha van hozzá kedved, oszd meg valakivel, akinek úgy gondolod, hogy jót tesz néhány perc munkaszünet.

4.

Segíts valakinek. Keress alkalmat arra, hogy jót tégy és hasznos légy más valaki számára. Nem kell életet menteni, egy apró szívesség, jó szó, kedvesség is elegendő. Nem a segítés mértéke, hanem a minősége a lényeg.

5.

Tedd fel magadnak a kérdést: Ha ez a mai nap lenne az utolsó az életedben, mi az, amit biztosan megtennél? Ha megvan a válaszod erre, akkor már csak egy dolgod maradt: tedd meg most, ne várj holnapig!            

Szerző: MKI