3 apró dolog, hogy jobban érezd magad a bőrödben!

3 apró dolog, hogy jobban érezd magad a bőrödben! - Okvagyok Cikkek

Van, hogy unalmasnak látjuk az életünket, tesszük a dolgunkat, a napok, hetek, hónapok rohannak és úgy tűnik: kész, ennyi, az élet nem habos torta, nem fenékig tejfel, hanem szürke, gubancos út, elágazások nélkül vagy épp túl sok elágazással. Arra biztatunk, hogy színesítsd tudatosan az életed! Életünk nívóját nem csak a körülmények határozzák meg, hanem, hogy milyen hozzáállással kelünk fel és éljük a mindennapokat. Tégy ma (is) azért, hogy az életed minősége javuljon, íme ehhez 3 tipp.

Csinálj valami új dolgot szenvedéllyel!

Kereshetsz egy új hobbit, kipróbálhatsz egy izgalmas és aktív mozgásformát, ám ahhoz, hogy az életünk érdekesebb legyen, tehetsz olyan apró dolgot is, amelyet még sosem próbáltál! Vegyél le egy verseskötetet a polcról vagy nyiss meg az interneten egy költeményt és hangosan olvasd fel, majd mondd el visszafelé is a sorokat. Végy egy papírlapot és ha jobb kezes vagy, írd le bal kezeddel a neved és a lakcímed, ha bal kezes vagy, akkor tedd ezt jobb kézzel. 

Nyomtass ki a netről egy színezőt (vagy akár e cikk elefántos illusztrációját), végy elő filcet, zsírkrétát vagy színes ceruzát – amit találsz, és színezd ki a rajzot. Természetesen nagyobb fába is vághatod a fejszét, ha nem voltál még, elmehetsz egy zumba órára, kipróbálhatod a bikram jógát, elindulhatsz a közelben lévő park felé futva – néha hátrafelé gyalogolva.

A lényeg, hogy olyan új dolgot hozz be az életedbe, ami egyáltalán nem a szokásaid része, hanem újdonság. Engedd, hogy miközben teszed az új, akár humoros dolgot, nevess önfeledten, szenvedéllyel, lehet örülni új, akár abszurd dolgoknak, szabad jóízűen élni a mindennapokat! 

3 apró dolog, hogy jobban érezd magad a bőrödben! - Okvagyok Cikkek

Keresd meg a kifogásokat és oldd fel őket!

Halogatod, hogy felhívj egy régi barátot, mondván miért nem hív fel ő? Azt hajtogatod, hogy bizony belevágsz hétfőtől a diétába, ám aztán hétfőn találsz valami jó okot, hogy miért ne vágj bele és mindig a következő hétfőre marad a kezdés? Örömmel szétnéznél az álláspiacon, hátha találsz másik munkát, de nem teszed meg, helyette inkább azt mondogatod, hogy úgy sem lesz jobb állás? A halogatás és a kifogáskeresés szorosan összefügg egymással. Válassz ki egy olyan feladatot, amely régóta nyomaszt, amit hosszú ideje halogatsz, majd próbáld ki, hogy összeírod és így tudatosítod a kifogásaid: mire hivatkozva nem teszed meg a dolgot. Nézz szembe ezekkel a mentségekkel és dönts úgy, hogy nem a kifogásokkal foglalkozol, hanem a feladattal. Ha szükséges, akkor a kifogásokat tartalmazó papírt tépd darabokra és dobd ki. Így amikor belevágsz a feladatba, és eszedbe jutna valamelyik kifogás, akkor emlékezz rá: ezt a kifogást, te már feloldottad magadban, kidobtad az életedből!               

Tégy meg egy szívességet valakiért!

3 apró dolog, hogy jobban érezd magad a bőrödben! - Okvagyok Cikkek

Jónak lenni sikerélmény. Egy jó tett – bevásárlás a szomszéd néninek, a dugóban beengedni elénk valakit, apró meglepetést készíteni egy családtagnak – mindig megtérül, mert ha esetleg köszönet nem is következik érte, a saját hasznosság-, és örömérzetünket biztos, hogy megtapasztaljuk. 

Gondold végig, hogy kivel, milyen jót tehetsz ma? Nem muszáj nagy dolgokra gondolnod és erőn felül mutatnod, hogy milyen kedves és jószívű vagy. Inkább több apró dologban gondolkodj – amely nem gyengíti a másik problémamegoldó képességét inkább segíti azt.

 

Emlékszem egy férjre, aki úgy gondolta, azzal mutatja meg szeretetét a párjának, hogy mindig betolatott helyette a garázsba, így a feleség reggelente kényelmesen kigurult az utcára. Egyik alkalommal a férj hosszabb külföldi útra ment, a feleség pedig nem tudott beparkolni a garázsba. Az első este még tett egy próbát, nagy nehezen beállt ugyan, de közben letörte a jobb oldali tükröt, így a következő este már az utcán parkolt és a következő három éjszaka is kint állt meg inkább a házuk előtt. A negyedik éjjel ellopták a kocsit. Más helyett folyamatosan elvégezni valami olyan dolgot, amelynek tudása az ő életét segíti, nem szívesség, hanem felelőtlenség. Nem arra biztatunk tehát, hogy mások helyett gondolkodj és dolgozz, csak arra, hogy légy kedves, figyelmes és tégy másokért apró szívességeket, amelyek téged és az illetőt is örömmel töltenek el.

Melyik tippet próbálod ki ma? És holnap?