Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Itt jársz épp: > Kezdőlap >

A közösségről

A közösségről

Az okvagyok.hu olyan emberek közössége, akik szeretnének tenni magukért, tudatosan dolgoznak önmagukon, azon, hogy életük minősége egyre jobb legyen. Különböző körülményeink, lehetőségeink és élethelyzeteink vannak, az önmagunk iránt érzett felelősségvállalásban mégis hasonlíthatunk. A múltad nem újratervezhető, de az igen, hogy a jövőben kivé akarsz válni. 

Az okvagyok.hu szerzői komolyan veszik a küldetésüket: írásaink, workbookjaink, videóink mind abban segítenek, hogy minőségben tudj dolgozni magadon, ezáltal tudatosabb, elégedettebb életet élhess. Persze most nyugodtan kérdezheted, hogy miért kellene dolgozni önmagadon?! Ehhez van néhány klasszikusoktól vett idézetünk. Ruby Wax pszichológus szerint az agyunk és ebből adódóan mi magunk szobrászai, alapanyagai egyaránt mi vagyunk. Kérdés: akarod-e formálni magad vagy hagyod, hogy ezt mások tegyék? Barbra Streisand amerikai színész-, és énekesnő egyszer azt nyilatkozta: „Érdekes, hogy mennyire el tud vakítani egy tükör, ha nem másokat, hanem magunkat nézzük benne...” Egyetértünk, épp ezért az okvagyok.hu anyagai azt segítik, hogy empatikusan, egészséges kritikával, tisztábban, objektívebben lásd magad. Miért izgalmas és hasznos ez? Walter Mischel pszichológus véleménye választ ad erre: „Az ember életének alakulása attól függ, hogy milyen hatékonyan használja ki a lehetőségeit, és mennyire fogadja el a korlátait.” Meggyőztünk? Készen állsz a munkára?

Ha igen, akkor már tudod és hamarosan megtapasztalod: TE vagy a legjobb szakértője az életednek. Nézz szét a honlapon, valójában mire is van szükséged? Több kategóriából választhatsz olvasnivalót és tudásanyagot. Ám ha nem szeretnél dolgozni magadon, akkor kérünk, a munkafüzeteket inkább ne töltsd le! Nézz szét inkább az ingyenes cikkek és videók között. A letölthető anyagok ugyanis konkrét feladatokat, munkalapokat tartalmaznak, amelyekkel dolgozni kell, agyalni, időt tölteni, szembesülni, önkritikát gyakorolni, megfigyelni stb. 

Lényeges az is, hogy a cikkek, a workbookok hosszan fennálló pszichés zavar, pszichiátriai probléma esetén nem helyettesítik szakember segítségét! Az általunk készített és publikált anyagok kizárólag az önfejlesztést szolgálják, terápiás problémákat nem oldanak meg, nem is dolgozunk terápiás módszerekkel. Ha úgy érzed, hogy mentális problémád áll fenn és terápiára szorulsz, kérjük, inkább fordulj szakemberhez. 

Bár a honlapon találsz téma-, és célcsoportbontást, fontos, hogy a honlap mindenkihez szól. Az anyagokra szánt idő, energia, esetleg pénz hasznos és értékes befektetés önmagadba. Bízom benne, hogy ezt hamarosan megtapasztalod!

Amennyiben szimpatikus a célkitűzésünk, kérlek, csatlakozz Facebook közösségünkhöz és iratkozz fel Youtube csatornánkra.

Jó munkát kívánok, tartalmas és fejlődést segítő böngészést!

Márton-Koczó Ildikó
az OKvagyok! alapítója