Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

10 kérdés, hogy újragondold a jelened

10 kérdés, hogy újragondold a jelened

Most szólunk, hogy a kérdések nem bírnak varázserővel! Ha úgy gondolod, hogy csodát vársz a cikktől, akkor ne is kattints rá. A csoda akkor történik meg, ha őszintén végiggondolod a kérdéseket és hagysz magadnak időt, hogy megválaszold őket. Mennyi időt? Legalább 1-2 órát. Ám lehet, hogy a kérdések napokig "dolgoznak" majd benned. Bizony, az önmagaddal való foglalkozás energia-, és időigényes. Vállalod?

Készíts elő papírt és tollat, vagy jegyzetoldalt a használni kívánt kütyün és vágj bele! Figyelj azokra a belső válaszaidra, amelyek azonnal, "zsigerből" jönnek és azokra is, amelyeken gondolkodnod kell.

 

Nézzük tovább, jöjjön a második kérdés.

A harmadik kérdés valószínűleg ritkán jut eszünkbe, bár ki tudja...

Ne sajnáld az időt magadtól, íme a negyedik kérdés.

Lehet, hogy nem írsz hosszú válaszokat a kérdésekre, csak néhány támpontot, már ez is segít majd a továbbgondolásban. És persze az még nagyszerűbb, ha részletesen írod a válaszaid.

A hatodik kérdés következik.

Nagyszerű, hogy már itt tartasz a gondolkodásban! Természetesen bármelyik kérdésre visszatérhetsz, ha úgy érzed, hogy nem vagy elégedett a válaszoddal vagy épp új dolgok jutottak eszedbe.

Amikor úgy érzed, hogy sok, fáradsz a gondolkodásban, nyugodtan tarts szünetet. Az is lehet, hogy pár perc múlva folytatod, vagy akár holnap nézed meg a többi kérdést. A lényeg, hogy ne felejtsd, még dolgod van a jelened (át)értékelésével.

Az utolsóelőtti, a kilencedik kérdés következik, fantasztikus, hogy mennyi mindent tudsz már magadról! Lehet, hogy vannak benned új gondolatok és az is lehet, hogy összegezted a korábbi érzeseid, gondolataid: bármelyik is, ezek most már téged gazdagítanak!

És jöjjön az általunk feltett, utolsó kérdés.

Ha megvagy a válaszokkal, akár te is feltehetsz magadnak néhány fontos kérdést. Vajon mi lesz az első?

A kérdéseket összeállította: Márton-Koczó Ildikó, executive coach, tréner  

Tartalomhoz tartozó címkék: Márton-Koczó Ildikó