olvasnivalóHit szükséges a sikerhez

2017.06.26. 11:52
A hit hatalmas, sőt, mérhetetlenül nagy erőforrás. Emlékeztek még, hogy a 2012-es X-faktor első helyezettje, Oláh Gergő mit mondott, amikor kiderült, hogy ő nyerte meg a versenyt? Megköszönte Istennek a győzelmet. És tudjátok, hogy ki mondta ezt: Én végig hittem magamban, magunkban, és biztos voltam benne: meg tudom csinálni - nos, nem más, mint a magyar úszósport 24. olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel, aki Londonban világcsúcsot döntött 200 méteres mellúszásban. Ők a cselekvő hitet választották a passzív hit helyett.

Nemcsak könyvmolyoknak

2017.06.24. 18:41
Nyári olvasmányokat ajánlunk a figyelmedbe, ilyenkor talán több idő jut jó könyveket forgatni. No nem könnyű lányregényeket javaslunk, inkább pszichozós, elgondolkodtató könyveket. Két ötletünk is van, bízunk benne, hogy valamelyik elnyeri a tetszésed.

Apa, a hétköznapok hőse

2017.06.18. 11:24
Hogyan üljön a család feje az asztalfőhöz, ha épp munkanélküli? Szerepeink folyamatosan változnak, lehet, hogy míg a sikeres anya dolgozik, sok pénzt keres, addig az apa frusztráltan és állástalanul otthon neveli a közös gyermeket. Tudatosan, egymásra figyelve, ebből a helyzetből is ki lehet hozni a legjobbat.

Bátorság kérdése

2017.06.16. 09:55

Van egy játékos logi-sztori, ami hasznos lehet a nehéz helyzetekben. A fiatal lány és a rablólovag története megmutatja, hogy a legreménytelenebb helyzetekben is van megoldás, ha szeretnél szabadulni a szorult helyzetből. Érdekel, elolvasod?


Öt plusz egy gondolat a pihenéshez

2017.06.09. 18:55

Hétvége, szabadság, házimunka, főállású szülő, kirándulás, barátok, alvás, alfa-állapot, mosogatás, vasalás, mozi, foci – mindenkinek más és más jut eszébe a pihenésről. Bár a kikapcsolódást jelentő időtöltésben különbözőek vagyunk, mégis lehet néhány olyan gondolat, amely mindannyiunkat inspirál ha a pihenésről van szó. Íme 5+1 gondolat híres íróktól, amelyek még szebbé tehetik az időszakot, amikor nem a munka a főszereplő az életünkben... 


Rendszer a lelke mindennek

2017.06.08. 17:20

Mozgás, étkezés, karrier: a rendszerszemléletre életünk bármely területén szükség van. Tomán Szabina divatmodell, a Toman Diet termékek kifejlesztője számára a mindennapok rendszere kulcsfontosságú ahhoz, hogy OK-k legyünk. Mutatunk két módszert arra, hogyan tudunk struktúrát vinni az életünkbe.


Látszódj az álláspiacon!

2017.06.05. 15:16
Mindenki tuti állásra vágyik: jó nevű cégnél, izgalmas munkakörben dolgozni, sok pénzt keresni, ahol szuper a főnök és a kollégákkal is ki lehet jönni. Sőt, van előrelépési és fejlődési lehetőség is. Álmodozhatunk, de a legegyszerűbb állás elnyeréséhez és a karrierlétrán való lépkedéshez is szükség van az önmarketingre, arra, hogy láttassuk magunkat, a tudásunkat az álláspiacon, vagy a szervezet különböző szintjein, például a főnökünk. Íme 5 tipp, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy jól látszódjunk a munkahelyünkön és hatékonyan építsünk személyes márkát.

Melyik a domináns agyféltekéd?

2017.05.25. 06:20
Balfácán, kétbalkezes, balfék - mennyi negatív szó, amely a balkezesekhez kötődik, holott kreativitásukhoz nem fér kétség. Született már sok kiemelkedő képességű balkezes, olyanok mint Michelangelo, Mozart, Einstein vagy Jimi Hendrix. Mindegy milyen kezes vagy, a változáskezelési képességed fejlesztésére próbáld ki most a másik agyféltekéd is!

A te döntésed!

2017.05.22. 10:48
Egy optimista férfi, aki leesett egy 18 méter magas toronyból, 12 órás műtét és sok hetes intenzív ápolás és szenvedés után így fogalmaz: az élet csupa választási lehetőségből áll. Te döntöd el, hogyan reagálsz a különböző helyzetekben. A cikk mottója akár ez is lehet: te döntöd el, hogyan éled az életed.

Stressznapló: munkás, de megéri

2017.05.20. 16:22
Elégedetlenség az életünkkel, fáradtság, időnyomás, teljesítménykényszer, betegség, viták a családon belül vagy konfliktusok a munkahelyen, kudarcok és veszteségek – ezek mind nagymértékű, káros stressz okozhatnak az életünkben. Életünk minősége közvetlenül függ a minket érintő stressz minőségétől és mennyiségétől. Bemutatunk egy módszert, amellyel hatékonyan csökkenthető a napi frusztrációnk.

Te hány barackot cipelsz most?

2017.05.15. 19:50
Ismered a tanmesét? Egy tanár, minden diákjának azt a feladatot adta fel a következő hétre, hogy vegyenek egy karton dobozt és az elkövetkező héten minden egyes személyért aki bosszúságot okoz nekik, akiket nem szívlelnek és akiknek nem tudnak megbocsátani, tegyenek be a ládikóba egy barackot, arra tegyenek egy címkét is az illető személy nevével... Kattints, ha kíváncsi vagy a folytatásra.

A munkahelyek megtartó képessége nem a csocsóasztalon múlik

2017.05.14. 10:47
Szín-, és illatterápiás kabin az irodában, babzsák fotelek, zenesarok, konditerem szaunával illetve csocsó- vagy billiárdasztal – megannyi ötlet, ami a tehetséges munkatársak maradását ösztönzi. A csili-vili tárgyakon túl azonban vannak elvek és értékek, amik megléte nélkül akkor is távoznak a kollégák, ha ingyen joghurtot és müzlit kapnak minden reggel. Ilyen erények például az emberség, az igazságosság, átláthatóság, s ezek az értékek szorosan összefüggnek egymással.

Szorongó élet helyett bátor kiállás

2017.05.11. 07:51
OK-nak érzi magát Hajdú Péter. A Dr. Steinberger termékek forgalmazója, a Rivan-Nova Kft. ügyvezetője szerint aki felvállalja önmagát, a véleményét mások előtt, sokat mozog az egészsége érdekében, az biztosan OK ember. Gondolatai arra inspiráltak minket, hogy összegyűjtsünk 3 ötletet a bátrabb, merészebb életért.

Mi újság a belső és a külső motivációval?

2017.05.05. 15:03
Legyen mosoly körülöttünk és a belső valamint a külső motiváció is meglegyen az életünkben – így lehet összefoglalni, mit gondol Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetője arról, mi is kell ahhoz, hogy valaki „OK” legyen.

Pokoljárt festő, gyógyító festmények

2017.05.04. 20:05

Van egy festő, akinek a festményei gyógyhatásúak. A pszichiáterek egyetértenek abban, hogy a színek, a technika nyugalmat sugároz, pozitív hatást gyakorol. A festő sokáig járt poklot, szegénysége miatt kétségbeesett, fiai sokat segítettek abban, hogy végre elismerést kap. A képei miatt is megérdemli a dicséretet és azért is, amit az élete megtanít nekünk.


Ne mástól várd a boldogságod!

2017.05.03. 06:15
A hétköznapokban jól lenni mindig sokkal nehezebb, mint egy pálmafás tengerparton a függőágyban koktélt szürcsölgetve, ám az sem lehetetlen, hogy a mindennapok rutinjában legyünk OK-k. Bibók Bea szexuálpszichológus gondolatai arról, hogy ki is mondhatja el magáról: OK vagyok!

Egy slusszkulcs és a szokásaink esete

2017.05.02. 08:52

Az életünk szokások szövedéke: a megszokott ütem, a rutinok biztonságot adnak, segítik a tervezhetőséget, a miheztartást. Teljesen addig, amíg nem jön egy új helyzet, amely új megoldást kíván. És minél sűrűbbre szőttük a szokás-szövedéket, annál nehezebben engedjük át rajta a kreatív, másféle módszereket. Kísérletezzünk!


Palya Bea ötletek nehézségek idejére

2017.04.26. 11:05

Mindennap tornázik, táncol és énekel, ma már könnyen mond nemet, és ha elakad valamiben, akkor figyeli a légzését. Tudatosan ügyel arra is, hogy milyen ételeket fogyaszt. Nehézség esetén nem rest leülni és akár tíz elismerő mondatot írni magának. Ő is Palya Bea.


Pirner Alma: A nehézség csak átmeneti állapot

2017.04.24.16:01
Sok energiát fektetünk abba, hogy megfeleljünk a munkahelyünkön, családi szerepeinkben, hogy jóban legyünk a rokonainkkal, a szomszédokkal, ám töltünk-e kellő időt azzal, hogy jóban legyünk önmagunkkal? Pirner Alma erre hívja fel a figyelmet május 12-én, az OK vagyok! mentális shown.

Shakespeare és az önismeret

2017.04.23. 15:41
Nagy valószínűséggel ezen a napon született 1564-ben William Shakespeare, s ezen a napon, április 23-án is halt meg, 52 évesen. Az angol drámaírónak és költőnek számtalan olyan idézete van, amely kapcsolódik az önismerethez. Például: Ki magához nem jó, mást sem szerethet... Nézd meg a többi gondolatot is, szépek és nagyon tanulságosak.


1 2 3 4 5