olvasnivalóMaradj a jelenben, jó itt és most

2017.08.18. 06:28

A boldogság a jövőben van - állítják sokan. Ám Anthony de Mello, indiai származású jezsuita pap határozottan tiltakozik ez ellen: "Nem igaz. Te itt és most vagy boldog, de nem tudod, mert a hamis elképzeléseid, a torzított látásmódod nem enged szabadulni félelmeidtől, szorongásaidtól, ragaszkodásaidtól, konfliktusaidtól, bűntudatodtól és még egy sereg dologtól, amire programozva vagy. Ha mindezt átlátnád, rájönnél, hogy boldog vagy, csak éppen nem tudsz róla." Vajon hogyan tudunk a jelenben maradni?


Hidd el, ha jó történik!

2017.07.25. 11:20

Veled előfordult már, hogy te voltál a haladásod legnagyobb gátja? Például, lebeszélted magad egy fontos döntés meghozataláról, vagy elhessegettél egy megérzést valakivel kapcsolatban akiben szerettél volna megbízni, aztán persze az a valaki becsapott. Mindannyian tettünk és valószínűleg teszünk is ilyet. A legrosszabb talán az, amikor nem hisszük el, hogy milyen nagyszerű dolog történik velünk...


Hit szükséges a sikerhez

2017.06.26. 11:52
A hit hatalmas, sőt, mérhetetlenül nagy erőforrás. Emlékeztek még, hogy a 2012-es X-faktor első helyezettje, Oláh Gergő mit mondott, amikor kiderült, hogy ő nyerte meg a versenyt? Megköszönte Istennek a győzelmet. És tudjátok, hogy ki mondta ezt: Én végig hittem magamban, magunkban, és biztos voltam benne: meg tudom csinálni - nos, nem más, mint a magyar úszósport 24. olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel, aki Londonban világcsúcsot döntött 200 méteres mellúszásban. Ők a cselekvő hitet választották a passzív hit helyett.

Nemcsak könyvmolyoknak

2017.06.24. 18:41
Nyári olvasmányokat ajánlunk a figyelmedbe, ilyenkor talán több idő jut jó könyveket forgatni. No nem könnyű lányregényeket javaslunk, inkább pszichozós, elgondolkodtató könyveket. Két ötletünk is van, bízunk benne, hogy valamelyik elnyeri a tetszésed.

Apa, a hétköznapok hőse

2017.06.18. 11:24
Hogyan üljön a család feje az asztalfőhöz, ha épp munkanélküli? Szerepeink folyamatosan változnak, lehet, hogy míg a sikeres anya dolgozik, sok pénzt keres, addig az apa frusztráltan és állástalanul otthon neveli a közös gyermeket. Tudatosan, egymásra figyelve, ebből a helyzetből is ki lehet hozni a legjobbat.

Bátorság kérdése

2017.06.16. 09:55

Van egy játékos logi-sztori, ami hasznos lehet a nehéz helyzetekben. A fiatal lány és a rablólovag története megmutatja, hogy a legreménytelenebb helyzetekben is van megoldás, ha szeretnél szabadulni a szorult helyzetből. Érdekel, elolvasod?


Öt plusz egy gondolat a pihenéshez

2017.06.09. 18:55

Hétvége, szabadság, házimunka, főállású szülő, kirándulás, barátok, alvás, alfa-állapot, mosogatás, vasalás, mozi, foci – mindenkinek más és más jut eszébe a pihenésről. Bár a kikapcsolódást jelentő időtöltésben különbözőek vagyunk, mégis lehet néhány olyan gondolat, amely mindannyiunkat inspirál ha a pihenésről van szó. Íme 5+1 gondolat híres íróktól, amelyek még szebbé tehetik az időszakot, amikor nem a munka a főszereplő az életünkben... 


Rendszer a lelke mindennek

2017.06.08. 17:20

Mozgás, étkezés, karrier: a rendszerszemléletre életünk bármely területén szükség van. Tomán Szabina divatmodell, a Toman Diet termékek kifejlesztője számára a mindennapok rendszere kulcsfontosságú ahhoz, hogy OK-k legyünk. Mutatunk két módszert arra, hogyan tudunk struktúrát vinni az életünkbe.


Látszódj az álláspiacon!

2017.06.05. 15:16
Mindenki tuti állásra vágyik: jó nevű cégnél, izgalmas munkakörben dolgozni, sok pénzt keresni, ahol szuper a főnök és a kollégákkal is ki lehet jönni. Sőt, van előrelépési és fejlődési lehetőség is. Álmodozhatunk, de a legegyszerűbb állás elnyeréséhez és a karrierlétrán való lépkedéshez is szükség van az önmarketingre, arra, hogy láttassuk magunkat, a tudásunkat az álláspiacon, vagy a szervezet különböző szintjein, például a főnökünk. Íme 5 tipp, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy jól látszódjunk a munkahelyünkön és hatékonyan építsünk személyes márkát.

Melyik a domináns agyféltekéd?

2017.05.25. 06:20
Balfácán, kétbalkezes, balfék - mennyi negatív szó, amely a balkezesekhez kötődik, holott kreativitásukhoz nem fér kétség. Született már sok kiemelkedő képességű balkezes, olyanok mint Michelangelo, Mozart, Einstein vagy Jimi Hendrix. Mindegy milyen kezes vagy, a változáskezelési képességed fejlesztésére próbáld ki most a másik agyféltekéd is!

A te döntésed!

2017.05.22. 10:48
Egy optimista férfi, aki leesett egy 18 méter magas toronyból, 12 órás műtét és sok hetes intenzív ápolás és szenvedés után így fogalmaz: az élet csupa választási lehetőségből áll. Te döntöd el, hogyan reagálsz a különböző helyzetekben. A cikk mottója akár ez is lehet: te döntöd el, hogyan éled az életed.

Stressznapló: munkás, de megéri

2017.05.20. 16:22
Elégedetlenség az életünkkel, fáradtság, időnyomás, teljesítménykényszer, betegség, viták a családon belül vagy konfliktusok a munkahelyen, kudarcok és veszteségek – ezek mind nagymértékű, káros stressz okozhatnak az életünkben. Életünk minősége közvetlenül függ a minket érintő stressz minőségétől és mennyiségétől. Bemutatunk egy módszert, amellyel hatékonyan csökkenthető a napi frusztrációnk.

Te hány barackot cipelsz most?

2017.05.15. 19:50
Ismered a tanmesét? Egy tanár, minden diákjának azt a feladatot adta fel a következő hétre, hogy vegyenek egy karton dobozt és az elkövetkező héten minden egyes személyért aki bosszúságot okoz nekik, akiket nem szívlelnek és akiknek nem tudnak megbocsátani, tegyenek be a ládikóba egy barackot, arra tegyenek egy címkét is az illető személy nevével... Kattints, ha kíváncsi vagy a folytatásra.

A munkahelyek megtartó képessége nem a csocsóasztalon múlik

2017.05.14. 10:47
Szín-, és illatterápiás kabin az irodában, babzsák fotelek, zenesarok, konditerem szaunával illetve csocsó- vagy billiárdasztal – megannyi ötlet, ami a tehetséges munkatársak maradását ösztönzi. A csili-vili tárgyakon túl azonban vannak elvek és értékek, amik megléte nélkül akkor is távoznak a kollégák, ha ingyen joghurtot és müzlit kapnak minden reggel. Ilyen erények például az emberség, az igazságosság, átláthatóság, s ezek az értékek szorosan összefüggnek egymással.

Szorongó élet helyett bátor kiállás

2017.05.11. 07:51
OK-nak érzi magát Hajdú Péter. A Dr. Steinberger termékek forgalmazója, a Rivan-Nova Kft. ügyvezetője szerint aki felvállalja önmagát, a véleményét mások előtt, sokat mozog az egészsége érdekében, az biztosan OK ember. Gondolatai arra inspiráltak minket, hogy összegyűjtsünk 3 ötletet a bátrabb, merészebb életért.

Mi újság a belső és a külső motivációval?

2017.05.05. 15:03
Legyen mosoly körülöttünk és a belső valamint a külső motiváció is meglegyen az életünkben – így lehet összefoglalni, mit gondol Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetője arról, mi is kell ahhoz, hogy valaki „OK” legyen.

Pokoljárt festő, gyógyító festmények

2017.05.04. 20:05

Van egy festő, akinek a festményei gyógyhatásúak. A pszichiáterek egyetértenek abban, hogy a színek, a technika nyugalmat sugároz, pozitív hatást gyakorol. A festő sokáig járt poklot, szegénysége miatt kétségbeesett, fiai sokat segítettek abban, hogy végre elismerést kap. A képei miatt is megérdemli a dicséretet és azért is, amit az élete megtanít nekünk.


Palya Bea ötletek nehézségek idejére

2017.04.26. 11:05

Mindennap tornázik, táncol és énekel, ma már könnyen mond nemet, és ha elakad valamiben, akkor figyeli a légzését. Tudatosan ügyel arra is, hogy milyen ételeket fogyaszt. Nehézség esetén nem rest leülni és akár tíz elismerő mondatot írni magának. Ő is Palya Bea.


Pirner Alma: A nehézség csak átmeneti állapot

2017.04.24.16:01
Sok energiát fektetünk abba, hogy megfeleljünk a munkahelyünkön, családi szerepeinkben, hogy jóban legyünk a rokonainkkal, a szomszédokkal, ám töltünk-e kellő időt azzal, hogy jóban legyünk önmagunkkal? Pirner Alma erre hívja fel a figyelmet május 12-én, az OK vagyok! mentális shown.

Shakespeare és az önismeret

2017.04.23. 15:41
Nagy valószínűséggel ezen a napon született 1564-ben William Shakespeare, s ezen a napon, április 23-án is halt meg, 52 évesen. Az angol drámaírónak és költőnek számtalan olyan idézete van, amely kapcsolódik az önismerethez. Például: Ki magához nem jó, mást sem szerethet... Nézd meg a többi gondolatot is, szépek és nagyon tanulságosak.


1 2 3 4 5