olvasnivalóSzorongó élet helyett bátor kiállás

2017.05.11. 07:51
OK-nak érzi magát Hajdú Péter. A Dr. Steinberger termékek forgalmazója, a Rivan-Nova Kft. ügyvezetője szerint aki felvállalja önmagát, a véleményét mások előtt, sokat mozog az egészsége érdekében, az biztosan OK ember. Gondolatai arra inspiráltak minket, hogy összegyűjtsünk 3 ötletet a bátrabb, merészebb életért.

Rendszer a lelke mindennek

2017.05.08. 11:20
Mozgás, étkezés, karrier: a rendszerszemléletre életünk bármely területén szükség van. Tomán Szabina divatmodell, a Toman Diet termékek kifejlesztője számára a mindennapok rendszere kulcsfontosságú ahhoz, hogy OK-k legyünk. Mutatunk két módszert arra, hogyan tudunk struktúrát vinni az életünkbe.

3 apró dolog, hogy jobban érezd magad a bőrödben!

2017.05.07. 08:29
Van, hogy unalmasnak látjuk az életünket, tesszük a dolgunkat, a napok, hetek, hónapok rohannak és úgy tűnik: kész, ennyi, az élet nem habos torta, nem fenékig tejfel, hanem szürke, gubancos út, elágazások nélkül vagy épp túl sok elágazással. Arra biztatunk, hogy színesítsd tudatosan az életed! Életünk nívóját nem csak a körülmények határozzák meg, hanem, hogy milyen hozzáállással kelünk fel és éljük a mindennapokat. Tégy ma (is) azért, hogy az életed minősége javuljon, íme ehhez 3 tipp.

Mi újság a belső és a külső motivációval?

2017.05.05. 15:03
Legyen mosoly körülöttünk és a belső valamint a külső motiváció is meglegyen az életünkben – így lehet összefoglalni, mit gondol Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetője arról, mi is kell ahhoz, hogy valaki „OK” legyen.

Pokoljárt festő, gyógyító festmények

2017.05.04. 20:05
Van egy festő, akinek a festményei gyógyhatásúak. A pszichiáterek egyetértenek abban, hogy a színek, a technika nyugalmat sugároz, pozitív hatást gyakorol. A festő sokáig járt poklot, szegénysége miatt kétségbeesett, fiai sokat segítettek abban, hogy végre elismerést kap. A képei miatt is megérdemli a dicséretet és azért is, amit az élete megtanít nekünk.

Ne mástól várd a boldogságod!

2017.05.03. 06:15
A hétköznapokban jól lenni mindig sokkal nehezebb, mint egy pálmafás tengerparton a függőágyban koktélt szürcsölgetve, ám az sem lehetetlen, hogy a mindennapok rutinjában legyünk OK-k. Bibók Bea szexuálpszichológus gondolatai arról, hogy ki is mondhatja el magáról: OK vagyok!

Egy slusszkulcs és a szokásaink esete

2017.05.02. 08:52
Az életünk szokások szövedéke: a megszokott ütem, a rutinok biztonságot adnak, segítik a tervezhetőséget, a miheztartást. Teljesen addig, amíg nem jön egy új helyzet, amely új megoldást kíván. És minél sűrűbbre szőttük a szokás-szövedéket, annál nehezebben engedjük át rajta a kreatív, másféle módszereket. Kísérletezzünk!

Hátrányból is milliárdos

2017.04.28. 21:32
Számos híres ember van, akiknek a tapasztalatai minket is gazdagíthatnak. Ha nem is a pénztárcánkat, a pozitív gondolkodásunkat mindenképp táplálják az ő sztorijaik és azok tanulságai. Ilyen Richard Branson, a Virgin Records hálózat, illetve a Virgin Music lemezkiadó milliárdos tulajdonosa. Esete kapcsán átgondolhatjuk, hogyan érdemes hozzákezdeni a változások kezeléséhez, s egy rossz helyzetből milyen módon lehet előnyt kovácsolni.

Etesd boldogsággal az agyad!

2017.04.27.06:19
Zsebnyaralás, egy vers elolvasása, egy jó westernfilm megnézése - keress néhány dolgot, amely nincs benne most a napi rutinodban és tedd szokásoddá. Válassz magadnak olyan egyszerű és rövid időtöltéseket, amelyek újdonságok és ezáltal boldogsággal etetik az agyad. Mutatunk néhány példát, hogy csinálják ezt hírességek.

Palya Bea ötletek nehézségek idejére

2017.04.26. 11:05
Mindennap tornázik, táncol és énekel, ma már könnyen mond nemet, és ha elakad valamiben, akkor figyeli a légzését. Tudatosan ügyel arra is, hogy milyen ételeket fogyaszt. Nehézség esetén nem rest leülni és akár tíz elismerő mondatot írni magának. Ő is Palya Bea.

Pirner Alma: A nehézség csak átmeneti állapot

2017.04.24.16:01
Sok energiát fektetünk abba, hogy megfeleljünk a munkahelyünkön, családi szerepeinkben, hogy jóban legyünk a rokonainkkal, a szomszédokkal, ám töltünk-e kellő időt azzal, hogy jóban legyünk önmagunkkal? Pirner Alma erre hívja fel a figyelmet május 12-én, az OK vagyok! mentális shown.

Shakespeare és az önismeret

2017.04.23. 15:41
Nagy valószínűséggel ezen a napon született 1564-ben William Shakespeare, s ezen a napon, április 23-án is halt meg, 52 évesen. Az angol drámaírónak és költőnek számtalan olyan idézete van, amely kapcsolódik az önismerethez. Például: Ki magához nem jó, mást sem szerethet... Nézd meg a többi gondolatot is, szépek és nagyon tanulságosak.

Notórius boldogságkeresőknek

2017.04.20. 07:44
A boldogsághoz nincs általános és mindenkire érvényes recept, annak egyes „alapanyagait” mi rakjuk össze – fogalmaz Vásárhelyi Judit, senior executive coach. Szerinte ahhoz, hogy visszanyerjük az elvesztett energiánkat, és bizakodóbban éljünk, fontos, hogy átéljük a jelent. Az OK vagyok! mentális shown még több módszert tudhatunk meg a szakembertől, de azért most is ad 8 tippet.

Bibók Bea szexuálpszichológus tippjei

2017.04.19.14:25
A nehézség, az érzelmi konfliktus megviseli az embert, mégis fejlődésre sarkalló helyzet – állítja Bibók Bea. A szexuálpszichológus szerint a feldolgozás azzal kezdődik, hogy elfogadom a helyzetet, amiben vagyok. A szakember három tippet ad, hogyan érezzük magunkat jobban nehéz, fárasztó helyzetben, életünk mélypontján is. Ez persze csak a kezdet, május 12-én még több praktikus tippet kaphatunk tőle.

Szabó T. Anna a konstruktív kritikáról ad elő

2017.04.18.21:02
Szabó T. Anna költőnő azt vállalta, hogy férjével, Dragomán György íróval közösen ad elő az OK vagyok! mentális shown. Kettejük kapcsolatából sokat tanulhatunk: különböző szerepeiken keresztül beszélnek a kreatív együttléteikről, arról, hogyan építik egymást konstruktív kritikával. Ám olyan visszajelzést adni, amelyből a másik ért, tanul és épül, korántsem mindig könnyű feladat.

Bihari Viki is ott lesz az OK vagyok mentális shown!

2017.04.17. 09:40
A Facebook egyik legzseniálisabb sztárja Bihari Viki, azaz Viku néha elgondolkodtatóan komoly, máskor prosztón prózai, humoros, egyedi, s talán mindezért együtt: gyorsan rá lehet kapni a bejegyzéseire. Nagyon örültünk, hogy ő is elfogadta a felkérést az OK vagyok! mentális showra.

A családi feltámadás ünnepe

2017.04.15. 11:03
Húsvéti családi ebéd vidéken, ahová a felnőtt gyerekek ünnepi ebédre érkeznek. Nehéz lelassulni a munka pörgéséből, pedig észre kellene venni, hogy az apa milyen beteg, mennyire köhög, hónapok óta jár már kezelésre, mellette mégis dolgozik a földeken. A köhögés egyre erősebb, a kisváros ügyeletes orvosa azonnal kirendeli a mentőt. Egy üzletember megindító története, hogyan talál újra egymásra apa és fia – hogyan veszi át a biznisz gondolatok helyét a szeretet, a figyelem. Essősy Zsombor írása. A történet eredetije Márton-Koczó Ildikó: Lélekprofit című könyvében jelent meg.

Az álmok beteljesítéséhez bátorságra van szükség

2017.04.14. 08:42
Vannak, akiket megbénít, „hazavág” a kudarc, másokat – ellenkezőleg – olyan célok kitűzésére és eredmények elérésére inspirál, hogy a legjobbak között is a legjobbakká válnak. Oprah Winfrey ez utóbbiak közé tartozik. Az amerikai televíziós személyiség, műsorvezető, producer nem a csúcson kezdte, hanem mezítláb, poklot járva.

Az ember önmagába tud csak belekapaszkodni

2017.04.12. 16:31
Az élet olyan hullámzó, mint egy EKG-görbe – Szulák Andrea, énekesnő, színésznő szerint korántsem csak ő van így ezzel. Valahol mindenkié olyan, csak más amplitúdókkal – fogalmaz. Úgy látja, vannak emberek, akik 30-40 éves korukig csak az élet napos oldalán járnak, és utána jönnek a kilengések.

Hogyan szeressük önmagunkat?

2017.04.11. 19:22
Amikor elkezdtem szeretni magam, megértettem, hogy mindig és minden alkalommal a megfelelő időben és a megfelelő helyen vagyok, és hogy mindaz, ami történik, helyes - fogalmazott versében Charlie Chaplin. A költemény néhány nap híján 68 éves, bölcsessége mégis aktuális, akár ma is írhatták volna...


1 2 3 4 5