olvasnivalóPirner Alma: A nehézség csak átmeneti állapot

2017.04.24.16:01
Sok energiát fektetünk abba, hogy megfeleljünk a munkahelyünkön, családi szerepeinkben, hogy jóban legyünk a rokonainkkal, a szomszédokkal, ám töltünk-e kellő időt azzal, hogy jóban legyünk önmagunkkal? Pirner Alma erre hívja fel a figyelmet május 12-én, az OK vagyok! mentális shown.

Shakespeare és az önismeret

2017.04.23. 15:41
Nagy valószínűséggel ezen a napon született 1564-ben William Shakespeare, s ezen a napon, április 23-án is halt meg, 52 évesen. Az angol drámaírónak és költőnek számtalan olyan idézete van, amely kapcsolódik az önismerethez. Például: Ki magához nem jó, mást sem szerethet... Nézd meg a többi gondolatot is, szépek és nagyon tanulságosak.

Notórius boldogságkeresőknek

2017.04.20. 07:44
A boldogsághoz nincs általános és mindenkire érvényes recept, annak egyes „alapanyagait” mi rakjuk össze – fogalmaz Vásárhelyi Judit, senior executive coach. Szerinte ahhoz, hogy visszanyerjük az elvesztett energiánkat, és bizakodóbban éljünk, fontos, hogy átéljük a jelent. Az OK vagyok! mentális shown még több módszert tudhatunk meg a szakembertől, de azért most is ad 8 tippet.

Bibók Bea szexuálpszichológus tippjei

2017.04.19.14:25
A nehézség, az érzelmi konfliktus megviseli az embert, mégis fejlődésre sarkalló helyzet – állítja Bibók Bea. A szexuálpszichológus szerint a feldolgozás azzal kezdődik, hogy elfogadom a helyzetet, amiben vagyok. A szakember három tippet ad, hogyan érezzük magunkat jobban nehéz, fárasztó helyzetben, életünk mélypontján is. Ez persze csak a kezdet, május 12-én még több praktikus tippet kaphatunk tőle.

Szabó T. Anna a konstruktív kritikáról ad elő

2017.04.18.21:02
Szabó T. Anna költőnő azt vállalta, hogy férjével, Dragomán György íróval közösen ad elő az OK vagyok! mentális shown. Kettejük kapcsolatából sokat tanulhatunk: különböző szerepeiken keresztül beszélnek a kreatív együttléteikről, arról, hogyan építik egymást konstruktív kritikával. Ám olyan visszajelzést adni, amelyből a másik ért, tanul és épül, korántsem mindig könnyű feladat.

Bihari Viki is ott lesz az OK vagyok mentális shown!

2017.04.17. 09:40
A Facebook egyik legzseniálisabb sztárja Bihari Viki, azaz Viku néha elgondolkodtatóan komoly, máskor prosztón prózai, humoros, egyedi, s talán mindezért együtt: gyorsan rá lehet kapni a bejegyzéseire. Nagyon örültünk, hogy ő is elfogadta a felkérést az OK vagyok! mentális showra.

A családi feltámadás ünnepe

2017.04.15. 11:03
Húsvéti családi ebéd vidéken, ahová a felnőtt gyerekek ünnepi ebédre érkeznek. Nehéz lelassulni a munka pörgéséből, pedig észre kellene venni, hogy az apa milyen beteg, mennyire köhög, hónapok óta jár már kezelésre, mellette mégis dolgozik a földeken. A köhögés egyre erősebb, a kisváros ügyeletes orvosa azonnal kirendeli a mentőt. Egy üzletember megindító története, hogyan talál újra egymásra apa és fia – hogyan veszi át a biznisz gondolatok helyét a szeretet, a figyelem. Essősy Zsombor írása. A történet eredetije Márton-Koczó Ildikó: Lélekprofit című könyvében jelent meg.

Az álmok beteljesítéséhez bátorságra van szükség

2017.04.14. 08:42
Vannak, akiket megbénít, „hazavág” a kudarc, másokat – ellenkezőleg – olyan célok kitűzésére és eredmények elérésére inspirál, hogy a legjobbak között is a legjobbakká válnak. Oprah Winfrey ez utóbbiak közé tartozik. Az amerikai televíziós személyiség, műsorvezető, producer nem a csúcson kezdte, hanem mezítláb, poklot járva.

Az ember önmagába tud csak belekapaszkodni

2017.04.12. 16:31
Az élet olyan hullámzó, mint egy EKG-görbe – Szulák Andrea, énekesnő, színésznő szerint korántsem csak ő van így ezzel. Valahol mindenkié olyan, csak más amplitúdókkal – fogalmaz. Úgy látja, vannak emberek, akik 30-40 éves korukig csak az élet napos oldalán járnak, és utána jönnek a kilengések.

Hogyan szeressük önmagunkat?

2017.04.11. 19:22
Amikor elkezdtem szeretni magam, megértettem, hogy mindig és minden alkalommal a megfelelő időben és a megfelelő helyen vagyok, és hogy mindaz, ami történik, helyes - fogalmazott versében Charlie Chaplin. A költemény néhány nap híján 68 éves, bölcsessége mégis aktuális, akár ma is írhatták volna...

Híres emberek szaftos sztorik nélkül

2017.04.10. 06:05
Bulvárhírek? Celebsztorik? Sokan imádják a népszerű emberekről szóló információkat, mi most megmutatjuk, hogy nemcsak a szaftos történetek lehetnek érdekesek, hanem a komolyabbak is. Sőt, az is lehet, hogy valakinek a neve nem mond semmit számunkra, a teljesítménye, a hatása mégis elismerésre méltó...

Nézz rá magadra kívülről is

2017.04.07. 07:31
Kezdj el mozizni! – ez egy önfejlesztő technika, amely segít, hogy kívülről lásd magad, a viselkedésed és a szokásaid. A technikáról Bibók Bea szexuálpszichológus mesélt, aki az OK vagyok! mentális show egyik vendége lesz. Arról is kérdeztük, neki vajon mi szükséges ahhoz, hogy úgy érezze OK, vagyis, hogy rendben legyen saját magával?

Amit egy krimiírótól megtanulhatunk

2017.04.04. 19:47
Tudod ki volt Arthur Conan Doyle? Ő írta a világhírű Sherlock Holmes regényeket. Tehetségtelen orvos volt, ezért hivatást váltott. Esetéből megtanulhatjuk, választás kérdése, hogy cselekvők vagy panaszkodók leszünk, beleállunk-e nehéz helyzetekbe vagy feladjuk.

Szily Nóra az Ok vagyok! mentális show háziasszonya

2017.04.04. 14:52
Szily Nóra televíziós személyiség, kommunikációs szakember, pszichológus és coach vezeti az OK vagyok! mentális show programját. Nóra számára a kérdezés jelenti a flowt, nagyon sok kérdést tett fel élete során, tréfásan úgy szokott fogalmazni: az óvodai jele lehetett volna a kérdőjel.

Koko: Ki lehet békülni a világgal

2017.03.27. 13:55
Kovács István, vagyis Koko sokat változott az elmúlt két évtizedben. Szembesült azzal, hogy az életkora változásával változnak a lehetőségei is. A visszavonult olimpiai és világbajnok magyar ökölvívónak az élsport után a szabadidősport lett a terepe. De ez nem hobbi, hanem jóval több annál.

Vásárhelyi Judit: fizikálisan is tennünk kell magunkért

2017.03.26. 14:39
Az OK vagyok! mentális show előadói között művészek, sportolók, pszichológusok és coachok is lesznek. Egy nap alatt 12 előadás, 2 kerekasztal-beszélgetés során 21 előadó osztja meg hasznos gondolatait: mit tehetünk magunkért, hogy elégedettebben, boldogabban éljünk, fejlődjünk, ha szükséges változtassunk. A délutáni rész kerekasztal-beszélgetésében Vásárhelyi Judit executive coach is ott lesz.

Zséda az OK vagyok! mentális show előadói között!

2017.03.25. 20:12
A gyönyörű művésznő nemcsak énekli, hogy: hány percet élsz, ha sebzett szíved átadni félsz?, hanem az OK vagyok! mentális shown elmeséli, ő maga is végiggondolta már, ha boldogan és elégedetten szeretne élni, gyógyítania kell a sebeit.


1 2 3 4