olvasnivalóLátszódj az álláspiacon!

2017.06.05. 15:16
Mindenki tuti állásra vágyik: jó nevű cégnél, izgalmas munkakörben dolgozni, sok pénzt keresni, ahol szuper a főnök és a kollégákkal is ki lehet jönni. Sőt, van előrelépési és fejlődési lehetőség is. Álmodozhatunk, de a legegyszerűbb állás elnyeréséhez és a karrierlétrán való lépkedéshez is szükség van az önmarketingre, arra, hogy láttassuk magunkat, a tudásunkat az álláspiacon, vagy a szervezet különböző szintjein, például a főnökünk. Íme 5 tipp, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy jól látszódjunk a munkahelyünkön és hatékonyan építsünk személyes márkát.

Melyik a domináns agyféltekéd?

2017.05.25. 06:20
Balfácán, kétbalkezes, balfék - mennyi negatív szó, amely a balkezesekhez kötődik, holott kreativitásukhoz nem fér kétség. Született már sok kiemelkedő képességű balkezes, olyanok mint Michelangelo, Mozart, Einstein vagy Jimi Hendrix. Mindegy milyen kezes vagy, a változáskezelési képességed fejlesztésére próbáld ki most a másik agyféltekéd is!

A te döntésed!

2017.05.22. 10:48
Egy optimista férfi, aki leesett egy 18 méter magas toronyból, 12 órás műtét és sok hetes intenzív ápolás és szenvedés után így fogalmaz: az élet csupa választási lehetőségből áll. Te döntöd el, hogyan reagálsz a különböző helyzetekben. A cikk mottója akár ez is lehet: te döntöd el, hogyan éled az életed.

Stressznapló: munkás, de megéri

2017.05.20. 16:22
Elégedetlenség az életünkkel, fáradtság, időnyomás, teljesítménykényszer, betegség, viták a családon belül vagy konfliktusok a munkahelyen, kudarcok és veszteségek – ezek mind nagymértékű, káros stressz okozhatnak az életünkben. Életünk minősége közvetlenül függ a minket érintő stressz minőségétől és mennyiségétől. Bemutatunk egy módszert, amellyel hatékonyan csökkenthető a napi frusztrációnk.

Te hány barackot cipelsz most?

2017.05.15. 19:50
Ismered a tanmesét? Egy tanár, minden diákjának azt a feladatot adta fel a következő hétre, hogy vegyenek egy karton dobozt és az elkövetkező héten minden egyes személyért aki bosszúságot okoz nekik, akiket nem szívlelnek és akiknek nem tudnak megbocsátani, tegyenek be a ládikóba egy barackot, arra tegyenek egy címkét is az illető személy nevével... Kattints, ha kíváncsi vagy a folytatásra.

A munkahelyek megtartó képessége nem a csocsóasztalon múlik

2017.05.14. 10:47
Szín-, és illatterápiás kabin az irodában, babzsák fotelek, zenesarok, konditerem szaunával illetve csocsó- vagy billiárdasztal – megannyi ötlet, ami a tehetséges munkatársak maradását ösztönzi. A csili-vili tárgyakon túl azonban vannak elvek és értékek, amik megléte nélkül akkor is távoznak a kollégák, ha ingyen joghurtot és müzlit kapnak minden reggel. Ilyen erények például az emberség, az igazságosság, átláthatóság, s ezek az értékek szorosan összefüggnek egymással.

Szorongó élet helyett bátor kiállás

2017.05.11. 07:51
OK-nak érzi magát Hajdú Péter. A Dr. Steinberger termékek forgalmazója, a Rivan-Nova Kft. ügyvezetője szerint aki felvállalja önmagát, a véleményét mások előtt, sokat mozog az egészsége érdekében, az biztosan OK ember. Gondolatai arra inspiráltak minket, hogy összegyűjtsünk 3 ötletet a bátrabb, merészebb életért.

Rendszer a lelke mindennek

2017.05.08. 11:20
Mozgás, étkezés, karrier: a rendszerszemléletre életünk bármely területén szükség van. Tomán Szabina divatmodell, a Toman Diet termékek kifejlesztője számára a mindennapok rendszere kulcsfontosságú ahhoz, hogy OK-k legyünk. Mutatunk két módszert arra, hogyan tudunk struktúrát vinni az életünkbe.

3 apró dolog, hogy jobban érezd magad a bőrödben!

2017.05.07. 08:29
Van, hogy unalmasnak látjuk az életünket, tesszük a dolgunkat, a napok, hetek, hónapok rohannak és úgy tűnik: kész, ennyi, az élet nem habos torta, nem fenékig tejfel, hanem szürke, gubancos út, elágazások nélkül vagy épp túl sok elágazással. Arra biztatunk, hogy színesítsd tudatosan az életed! Életünk nívóját nem csak a körülmények határozzák meg, hanem, hogy milyen hozzáállással kelünk fel és éljük a mindennapokat. Tégy ma (is) azért, hogy az életed minősége javuljon, íme ehhez 3 tipp.

Mi újság a belső és a külső motivációval?

2017.05.05. 15:03
Legyen mosoly körülöttünk és a belső valamint a külső motiváció is meglegyen az életünkben – így lehet összefoglalni, mit gondol Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezetője arról, mi is kell ahhoz, hogy valaki „OK” legyen.

Pokoljárt festő, gyógyító festmények

2017.05.04. 20:05
Van egy festő, akinek a festményei gyógyhatásúak. A pszichiáterek egyetértenek abban, hogy a színek, a technika nyugalmat sugároz, pozitív hatást gyakorol. A festő sokáig járt poklot, szegénysége miatt kétségbeesett, fiai sokat segítettek abban, hogy végre elismerést kap. A képei miatt is megérdemli a dicséretet és azért is, amit az élete megtanít nekünk.

Ne mástól várd a boldogságod!

2017.05.03. 06:15
A hétköznapokban jól lenni mindig sokkal nehezebb, mint egy pálmafás tengerparton a függőágyban koktélt szürcsölgetve, ám az sem lehetetlen, hogy a mindennapok rutinjában legyünk OK-k. Bibók Bea szexuálpszichológus gondolatai arról, hogy ki is mondhatja el magáról: OK vagyok!

Egy slusszkulcs és a szokásaink esete

2017.05.02. 08:52
Az életünk szokások szövedéke: a megszokott ütem, a rutinok biztonságot adnak, segítik a tervezhetőséget, a miheztartást. Teljesen addig, amíg nem jön egy új helyzet, amely új megoldást kíván. És minél sűrűbbre szőttük a szokás-szövedéket, annál nehezebben engedjük át rajta a kreatív, másféle módszereket. Kísérletezzünk!

Hátrányból is milliárdos

2017.04.28. 21:32
Számos híres ember van, akiknek a tapasztalatai minket is gazdagíthatnak. Ha nem is a pénztárcánkat, a pozitív gondolkodásunkat mindenképp táplálják az ő sztorijaik és azok tanulságai. Ilyen Richard Branson, a Virgin Records hálózat, illetve a Virgin Music lemezkiadó milliárdos tulajdonosa. Esete kapcsán átgondolhatjuk, hogyan érdemes hozzákezdeni a változások kezeléséhez, s egy rossz helyzetből milyen módon lehet előnyt kovácsolni.

Etesd boldogsággal az agyad!

2017.04.27.06:19
Zsebnyaralás, egy vers elolvasása, egy jó westernfilm megnézése - keress néhány dolgot, amely nincs benne most a napi rutinodban és tedd szokásoddá. Válassz magadnak olyan egyszerű és rövid időtöltéseket, amelyek újdonságok és ezáltal boldogsággal etetik az agyad. Mutatunk néhány példát, hogy csinálják ezt hírességek.

Palya Bea ötletek nehézségek idejére

2017.04.26. 11:05
Mindennap tornázik, táncol és énekel, ma már könnyen mond nemet, és ha elakad valamiben, akkor figyeli a légzését. Tudatosan ügyel arra is, hogy milyen ételeket fogyaszt. Nehézség esetén nem rest leülni és akár tíz elismerő mondatot írni magának. Ő is Palya Bea.

Pirner Alma: A nehézség csak átmeneti állapot

2017.04.24.16:01
Sok energiát fektetünk abba, hogy megfeleljünk a munkahelyünkön, családi szerepeinkben, hogy jóban legyünk a rokonainkkal, a szomszédokkal, ám töltünk-e kellő időt azzal, hogy jóban legyünk önmagunkkal? Pirner Alma erre hívja fel a figyelmet május 12-én, az OK vagyok! mentális shown.

Shakespeare és az önismeret

2017.04.23. 15:41
Nagy valószínűséggel ezen a napon született 1564-ben William Shakespeare, s ezen a napon, április 23-án is halt meg, 52 évesen. Az angol drámaírónak és költőnek számtalan olyan idézete van, amely kapcsolódik az önismerethez. Például: Ki magához nem jó, mást sem szerethet... Nézd meg a többi gondolatot is, szépek és nagyon tanulságosak.

Notórius boldogságkeresőknek

2017.04.20. 07:44
A boldogsághoz nincs általános és mindenkire érvényes recept, annak egyes „alapanyagait” mi rakjuk össze – fogalmaz Vásárhelyi Judit, senior executive coach. Szerinte ahhoz, hogy visszanyerjük az elvesztett energiánkat, és bizakodóbban éljünk, fontos, hogy átéljük a jelent. Az OK vagyok! mentális shown még több módszert tudhatunk meg a szakembertől, de azért most is ad 8 tippet.

Szabó T. Anna a konstruktív kritikáról ad elő

2017.04.18.21:02
Szabó T. Anna költőnő azt vállalta, hogy férjével, Dragomán György íróval közösen ad elő az OK vagyok! mentális shown. Kettejük kapcsolatából sokat tanulhatunk: különböző szerepeiken keresztül beszélnek a kreatív együttléteikről, arról, hogyan építik egymást konstruktív kritikával. Ám olyan visszajelzést adni, amelyből a másik ért, tanul és épül, korántsem mindig könnyű feladat.


1 2 3 4 5