olvasnivalóKinek élsz?

2018.02.18. 19:29

Meg kell felelni: családnak, barátoknak, munkahelyen, önmagunk irtózatos elvárásainak. És ebben a nagy megfelelősdiben hol vagyunk mi? Cillárik Adrienn, blogger szerint sosem késő belső szemlét tartani, elemezni az életünket, belevágni valami újba, valami szokatlanba, és fejlődni, tanulni, képezni saját magunkat, ha nem érezzük magunkat jól a bőrünkben.


Mi az, ami nélküled nem működik?

2018.02.15. 10:01

Tényleg csak fogaskerekek vagyunk egy munkahelyen? Alkalmazottként valóban bele kell törődnünk a szürkeségbe, hogy semmibe vesznek? Vagy igenis múlik rajtunk valami? Elgondolkodtató írásában ezt a témát feszegeti Besnyi Erika, tréner, coach.


Kultúrsokk külföldön? Így viseld bátrabban!

2018.02.13. 16:05

Légy jelen, tájékozódj a helyi ügyekről, legyen állandó fodrászod, építs közösséget – javasolja Tövis Erika, blogger azoknak, akik gondolkodnak, hogy külföldre költözzenek. Erika 5 éve hagyta maga mögött a szakmáját, hogy férjét kövesse Berlinbe. Német nyelvtudás és kapcsolatok nélkül vágott bele az országváltásba, s ma már a helyiek színes életét éli. 5+5 tippet ad, hogy mit tégy és mit ne...


10 dolog, amit megtehetsz a kapcsolatodért

2018.02.09. 06:46

A kapcsolataink minőségéért nagyon sokat tehetünk, legyen az baráti vagy párkapcsolat: a mi felelősségünk a milyensége. Az utóbbiakra fókuszáltunk, amikor 10 pontban összegyűjtöttük, mi mindent tehetünk azért, hogy a párkapcsolatunk ne csak hetekre szóljon vagy ha már hosszabb ideje benne vagyunk, akkor ne börtön és teher legyen. Szeretetkapcsolatok léteznek, azonban meg kell dolgozni értük. Sok munkával elérhető, hogy a súrlódások és a nehézségek ellenére is örömöt adjon a kapcsolatunk, biztonságban érezzük magunkat benne, sőt, akár szárnyakat adjon. A 10 pontból melyik az, amelyre a legjobban vágysz és melyik az, amiben bizony fejlődnöd szükséges?


Stresszoldás zenével avagy 30 pozitív dal

2018.02.04. 06:26

Mi lenne, ha ma a zene lenne az egyik főszereplő az életedben? Vivaldi Négy évszak vagy egy kis country? A zene gyógyít, feszültséget csökkent, fájdalmat csillapít, energiát ad és javítja a memóriát – mindezt sok kutatás bizonyítja. Íme itt egy harmincas lista: dalok és zeneművek, amelyek biztos, hogy pozitívan hatnak ránk. Melyiket hallgatod meg?


Szavakkal verekedés helyett

2018.01.29.15:27

Te sokat verekszel? Szavakkal? Mondatokkal? A másikat minősítve? Akarsz változtatni? Apró kommunikációs-, és stílusmódosításokkal hatalmas változásokat tudunk elérni a kapcsolataink minőségében. A példák mellett szeretnénk elgondolkodtatni is téged, mik lehetnek a legfontosabb egymás után rakott szavak, olyanok, amelyek simogatják a másikat.


Ami a motivációs könyvekből kimaradt

2018.01.24. 17:03

Amikor igazán mélyre kerülsz csak az számít, hogy mennyire szereted önmagad - állítja Kocsis Gábor, űrkutató mérnök. Ő már csak tudja: stroke túlélő, aki sok nehézséget megjárva állt talpra, öngyógyító terápiaként kezdett írni és hozta létre a használdfel.hu oldalt. Ma már jól van, ám továbbra is ír, most nem önmagát, hanem másokat gyógyít írásaival.


Így szánj időt az egészségedre!

2018.01.21. 13:48

Ha nem állunk meg ebben a rohanó világban, akár csak napi 10-30 percet magunkra szánva az egészségünk érdekében, úgy nagyobb esély van arra, hogy az egészségünk hiánya állít meg minket - fogalmaz Cilárik Adrienn, blogger. Tapasztalatból beszél, 2014-ben a Guillain-Barré-szindróma állította meg. Adrienn mára megtanulta, hogyan szánjon időt önmagára, kifogások nélkül, akár nemet mondva másoknak, feladatokra.


Pozitív gondolkodás? Jó, de hogyan csináljuk?

2018.01.17. 07:05

A nonstop és kényszerű pozitív gondolkodás már lehet, hogy súrolja az önbecsapás határait és ugyanez igaz a negatív gondolkodásra. Kayser Ágota arra jött rá, helye és ideje van az életében arra, hogy pesszimista gondolatait sakkban tartsa és inkább a szép dolgokra fókuszáljon. Egy három gyermekes anyuka, coach és tréner válasza arra, hogyan vonhatjuk be családunk tagjait személyes fejlődésünk érdekében.


Előítéleteid vannak? Tépd szét őket!

2018.01.12. 10:20

Vannak hasznos ítéleteink, amelyek megóvnak minket: például jogos ha azért nem futunk este egy sötét erdő mellett, mert félünk, nehogy elüssön minket egy autó vagy más baj történjen. Ha azonban a kapcsolatainkat mérgezi az előítélet, akkor érdemes változtatnunk és akkor is, ha magunkat minősítjuk. Akár önmagaddal, akár mással szemben vádaskodsz, tudd, hogy az előítéletek rombolnak, skatulyáznak, sőt, a múltba visznek vissza, ahelyett, hogy útra kelnél az áhított, minőségi jövőbe. Addunk két tippet, hogyan tépd szét az előítéleteket!


10 kérdés, hogy újragondold a jelened

2018.01.07. 10:23

Most szólunk, hogy a kérdések nem bírnak varázserővel! Ha úgy gondolod, hogy csodát vársz a cikktől, akkor ne is kattints rá. A csoda akkor történik meg, ha őszintén végiggondolod a kérdéseket és hagysz magadnak időt, hogy megválaszold őket. Mennyi időt? Legalább 1-2 órát. Ám lehet, hogy a kérdések napokig "dolgoznak" majd benned. Bizony, az önmagaddal való foglalkozás energia-, és időigényes. Vállalod?


Szeretnél jobban kommunikálni? Gyakorolj tükör előtt!

2018.01.04. 07:22

Szeretnéd, hogy mások jól érezzék magukat melletted? Vagy, hogy kevesebb feszültség legyen körülötted? És akár még gyakorolnál is ezek érdekében? Nos, három plusz egy kommunikációs tippet szeretnénk megosztani Veled, ami jól jön akkor, ha szeretnél minőségi kapcsolatot kialakítani másokkal – akár ismeretlenekkel is. Mindegyik tipp azt segíti, hogy magabiztosabban állj bele kommunikációs helyzetekbe. Hajrá!


4 tipp, hogyan tartsd meg a fogadalmaid

2018.01.01. 08:21

Az újév első pár napja a nagy fogadalmak időszaka: mintha lenullázódna és újraindulna az élet, esküket és ígéreteket teszünk, hogy aztán legyen mit megszegni. Ha a fogadalmad nemcsak blöff, hanem valóban szeretnéd betartani, akkor íme néhány tipp az „új kezdethez”. Ezzel az írásunkkal kívánjuk, hogy legyen mindennapunk OK!


Téged ki lehetne hozni a sodrodból?

2017.12.28. 07:54

A legnagyobb hatalom önmagunknak parancsolni - ezt már Seneca, ókori római filozófus és államférfi is megmondta. Vajon mindig képesek vagyunk arra, hogy türelmesen meghallgassunk mást? Bizony előfordul, hogy akkor is cserben hagy a nyugalmunk, amikor valaki hosszan beszél, nemhogy akkor, amikor sértegetnek minket. Az alábbi történet jó példa arra, hogy a legneccesebb helyzetben is megőrizhetjük a hidegvérünket.


Az ünnep: odafigyelés a másikra

2017.12.24. 05:01

Egész évben rohanunk, a hajcihő felőröl minket. Figyelemre, jó szóra, a szeretet kifejezésére kevés idő jut. Ez a Jorge Bucay történet emlékeztessen minket, hogy nem sajnálhatjuk a minőségi időt a szeretteinktől, ha mégis, olyan dolgokat hagyunk figyelmen kívül, amelyek megédesítik az életünket és szeretetteljessé teszik a kapcsolatainkat... 


Ha ugyanazokat a hibákat követed el...

2017.12.19. 11:21

Gyakran "gyalogolunk" bele ugyanazokba a helyzetekbe. Megismerünk valakit, bízunk benne, adunk magunkból és reméljük, hogy nem történik meg, de aztán kihasználnak minket. Elhatározzuk, hogy nemet mondunk, mostantól nem vállalunk el mindent, majd a következő pillanatban igent mondunk újra. És megannyi helyzet, amikor csak azért viselkedünk úgy, mert "megszoktuk" és nem tudunk változtatni.


Kontrolláld önmagad!

2017.12.14. 15:42

Minél jobban ismerjük önmagunkat, annál gyakorlottabban tudunk gátat szabni olyan tulajdonságainknak, amelyekről úgy érezzük, nem segítik a boldogulásunkat. Ilyen lehet például a türelmetlenség, az önkontroll elvesztése is. Jó hír, hogy ezek fejleszthetők. A kapcsolataink minősége és a saját jó érzésünk is javul, ha hajlandóak vagyunk dolgozni önmagunkon - ehhez adunk most tippet.


Akkor most lustának jó lenni vagy munkamániásnak?

2017.12.08. 06:48

„Erények és bűnök" – sokszor egyoldalúan ítéljük meg őket, az egyik csak jó, a másik csak rossz. Holott ha bármelyiket szélsőségesen képviseljük, kizárt, hogy jó sül ki belőle. Például senki sem szereti a lusta embereket, de mi történik akkor, ha egy munkamániás főnök karmai közé kerülünk, aki éjt nappallá téve dolgozik és dolgoztat... Valljuk be, bármilyen tulajdonságunkról vagy viselkedésünkról is legyen szó: az arany középúton a legjobb járni.


A nagy kérdés: hiszel magadban?

2017.12.01. 05:10

Gondolkodtál már, hogy tulajdonképp mi is a hit? Belső meggyőződés, bizalom, hűség valami, valaki iránt. Akár láthatatlan dolgokban való bizakodás, egészséges pozitív hozzáállás reménylett dolgokhoz. Te mennyire vagy hűséges és bizakodó önmagad iránt? És mennyire hiszel önmagadban? Ha rád fér egy kis erősítés ezen a téren, akkor íme néhány praktikus és hasznos tipp.


Álomépítők, álomrombolók

2017.11.27. 18:49

Milyen jó, ha valaki nagyot álmodik és meri, tudja is megvalósítani azt. Például csapot-papot otthagyva valaki saját vállalkozásba kezd, hisz benne, megküzd a nehézségekkel és felvirágoztatja. Vagy valaki a karrierlétra aljáról indul és képes megmutatni a képességeit, önkontrollal, proaktívan lépked feljebb valami szép pozícióig. Van ilyen? Igen, hogyne. Persze a szkeptikus olvasó máris mondhatja: ez csak szerencse kérdése! Lehet, hogy így van, bár Albert Einstein szerint, minél többet dolgozunk, annál szerencsésebbek vagyunk...1 2 3 4 5