olvasnivalóÚjragondolt szerepek

2018.04.18. 19:00

Kínlódsz, hogyan teremtsd meg az egyensúlyt a munka-magánélet feladatai között? Lavírozol gyerek-logisztika, "mit főzzek?" gondolatok és karrier között? Előfordult már veled, hogy mindenkire jutott idő, csak magadra nem? Ha a válaszod többségében igen, akkor olvasd el Kayser Ágota üzleti coach, háromgyermekes anyuka írását: hétköznapi szerepeink újragondolásához ad egy praktikus ötletet. 


A nő kétszer

2018.04.10. 13:47

Láttál már olyat, hogy egy főnök ellopja a kolléga ötletét? A kolléga puffog magában, de nem tesz semmit. A főnök kihasználja és a másik kreativitásával visszaélve önmagát fényezi a nagyfőnök előtt. Ha a jelenség ismerős, akkor érdemes elolvasnod Besnyi Erika coach, tréner írását, aki egy film segítségével vezeti le: életünk történeteit mi magunk írjuk, ahogy felelősséget is nekünk kell vállalnunk reakcióinkért, döntéseinkért.  


Ha nem állnak együtt a csillagok: újratervezés

2018.04.05. 04:26

Ismerős a helyzet, mikor váratlanul újrakezdésen kell gondolkoznod, amikor pedig már azt gondoltad, hogy révbe értél, megállapodtál? Újratervezésre kényszerülsz a munkahely elvesztése, nyugdíjazás, kiégés (aminek jelei mellett már nem lehet elmenni) vagy egészségedben beállt tartós változás miatt? Ha igen, akkor dr. Bányai Edit, üzleti coach és mentor cikke épp az ilyen helyzetekhez ad támpontot: mit érdemes tenned és végiggondolnod?


Felesleges aggódásaink

2018.03.30. 19:24

Időnként túlaggódjuk a mindennapokat, félünk új helyzetektől, különösen akkor, ha hiányzik a tudásunk vagy valamilyen kompetenciánk ahhoz, hogy a maximumot nyújtsuk a helyzetben. Pedig a legfrusztrálóbb helyzetekben is gondoskodhatunk magunkkal apró dolgokkal. Az ehhez szükséges tudatosságról írt cikket az OK vagyok! számára Cilárik Adrienn, blogger.


Túlélt változások: garanciák a jövődhöz

2018.03.23. 06:36

Legyen szó munkahelyváltásról, párkeresésről, házasságról, gyermekszületésről, válásról, költözésről, életközép-válságról, veszteségről – nagy jelentősége van az életünkben a változásoknak. Ezek feldolgozásának sikere vagy sikertelensége sorsfordító lehet az életünkben. Íme 5 tipp, ha szeretnéd fejleszteni a változáskezelési képességed.


Konfliktuskezelés tíz egyszerű lépésben

2018.03.18. 19:38

Időnként kicsúszik a szánkon olyan szó vagy mondat, amit néhány perccel később már megbánunk: bárcsak egyáltalán ne mondtuk volna ki! A konfliktusaink, meddő vitáink többségét szívesen kihagynánk az életünkből, de vajon hogyan csináljuk, hogy könnyebb legyen megőrizni a hidegvérünket? Mit tegyünk, hogy ne utólag szidjuk magunkat? Íme 10 bölcs tipp.


Az emberi kapcsolatokról másképp

2018.03.14. 09:04

Milyen minőségű hidak vannak az életedben? Mennyire erősek, tartósak és biztonságosak? Vannak közöttük olyanok, mint a franciaországi Pont Du Gard? A te életed hídjait mi tartja össze? A közted és egy másik ember közötti kapcsot ki építi? Te vagy a másik?


Híres emberek szaftos sztorik nélkül

2018.03.06. 06:05

Bulvárhírek? Celebsztorik? Sokan imádják a népszerű emberekről szóló információkat, mi most megmutatjuk, hogy nemcsak a szaftos történetek lehetnek érdekesek, hanem a komolyabbak is. Sőt, az is lehet, hogy valakinek a neve nem mond semmit számunkra, a teljesítménye, a hatása mégis elismerésre méltó...


Bibók Bea szexuálpszichológus tippjei

2018.02.28.14:25

A nehézség, az érzelmi konfliktus megviseli az embert, mégis fejlődésre sarkalló helyzet – állítja Bibók Bea. A szexuálpszichológus szerint a feldolgozás azzal kezdődik, hogy elfogadom a helyzetet, amiben vagyok. A szakember három tippet ad, hogyan érezzük magunkat jobban nehéz, fárasztó helyzetben, életünk mélypontján is. 


Megvan a saját origód?

2018.02.22. 15:14

Hétköznapi történetek, amelyekben magunkra ismerhetünk, a feloldásukban pedig segítséget kaphatunk az esetek alapján – dr. Bányai Edit, üzleti coach, a Pécsi Tudományegyetem oktatója olyan valós élethelyzetekről ír, amelyekkel munkája során találkozik. Most épp egy fiatal lányról, akiknek az édesapja elhunyt, számára ő volt az origó, s most meg kell tanulnia, hogyan lehet saját maga a kiindulási pont, ha az életét újra szeretné rendezni.


Kinek élsz?

2018.02.18. 19:29

Meg kell felelni: családnak, barátoknak, munkahelyen, önmagunk irtózatos elvárásainak. És ebben a nagy megfelelősdiben hol vagyunk mi? Cillárik Adrienn, blogger szerint sosem késő belső szemlét tartani, elemezni az életünket, belevágni valami újba, valami szokatlanba, és fejlődni, tanulni, képezni saját magunkat, ha nem érezzük magunkat jól a bőrünkben.


Mi az, ami nélküled nem működik?

2018.02.15. 10:01

Tényleg csak fogaskerekek vagyunk egy munkahelyen? Alkalmazottként valóban bele kell törődnünk a szürkeségbe, hogy semmibe vesznek? Vagy igenis múlik rajtunk valami? Elgondolkodtató írásában ezt a témát feszegeti Besnyi Erika, tréner, coach.


Kultúrsokk külföldön? Így viseld bátrabban!

2018.02.13. 16:05

Légy jelen, tájékozódj a helyi ügyekről, legyen állandó fodrászod, építs közösséget – javasolja Tövis Erika, blogger azoknak, akik gondolkodnak, hogy külföldre költözzenek. Erika 5 éve hagyta maga mögött a szakmáját, hogy férjét kövesse Berlinbe. Német nyelvtudás és kapcsolatok nélkül vágott bele az országváltásba, s ma már a helyiek színes életét éli. 5+5 tippet ad, hogy mit tégy és mit ne...


10 dolog, amit megtehetsz a kapcsolatodért

2018.02.09. 06:46

A kapcsolataink minőségéért nagyon sokat tehetünk, legyen az baráti vagy párkapcsolat: a mi felelősségünk a milyensége. Az utóbbiakra fókuszáltunk, amikor 10 pontban összegyűjtöttük, mi mindent tehetünk azért, hogy a párkapcsolatunk ne csak hetekre szóljon vagy ha már hosszabb ideje benne vagyunk, akkor ne börtön és teher legyen. Szeretetkapcsolatok léteznek, azonban meg kell dolgozni értük. Sok munkával elérhető, hogy a súrlódások és a nehézségek ellenére is örömöt adjon a kapcsolatunk, biztonságban érezzük magunkat benne, sőt, akár szárnyakat adjon. A 10 pontból melyik az, amelyre a legjobban vágysz és melyik az, amiben bizony fejlődnöd szükséges?


Stresszoldás zenével avagy 30 pozitív dal

2018.02.04. 06:26

Mi lenne, ha ma a zene lenne az egyik főszereplő az életedben? Vivaldi Négy évszak vagy egy kis country? A zene gyógyít, feszültséget csökkent, fájdalmat csillapít, energiát ad és javítja a memóriát – mindezt sok kutatás bizonyítja. Íme itt egy harmincas lista: dalok és zeneművek, amelyek biztos, hogy pozitívan hatnak ránk. Melyiket hallgatod meg?


Így szánj időt az egészségedre!

2018.01.21. 13:48

Ha nem állunk meg ebben a rohanó világban, akár csak napi 10-30 percet magunkra szánva az egészségünk érdekében, úgy nagyobb esély van arra, hogy az egészségünk hiánya állít meg minket - fogalmaz Cilárik Adrienn, blogger. Tapasztalatból beszél, 2014-ben a Guillain-Barré-szindróma állította meg. Adrienn mára megtanulta, hogyan szánjon időt önmagára, kifogások nélkül, akár nemet mondva másoknak, feladatokra.


Pozitív gondolkodás? Jó, de hogyan csináljuk?

2018.01.17. 07:05

A nonstop és kényszerű pozitív gondolkodás már lehet, hogy súrolja az önbecsapás határait és ugyanez igaz a negatív gondolkodásra. Kayser Ágota arra jött rá, helye és ideje van az életében arra, hogy pesszimista gondolatait sakkban tartsa és inkább a szép dolgokra fókuszáljon. Egy három gyermekes anyuka, coach és tréner válasza arra, hogyan vonhatjuk be családunk tagjait személyes fejlődésünk érdekében.


Előítéleteid vannak? Tépd szét őket!

2018.01.12. 10:20

Vannak hasznos ítéleteink, amelyek megóvnak minket: például jogos ha azért nem futunk este egy sötét erdő mellett, mert félünk, nehogy elüssön minket egy autó vagy más baj történjen. Ha azonban a kapcsolatainkat mérgezi az előítélet, akkor érdemes változtatnunk és akkor is, ha magunkat minősítjuk. Akár önmagaddal, akár mással szemben vádaskodsz, tudd, hogy az előítéletek rombolnak, skatulyáznak, sőt, a múltba visznek vissza, ahelyett, hogy útra kelnél az áhított, minőségi jövőbe. Addunk két tippet, hogyan tépd szét az előítéleteket!


Szeretnél jobban kommunikálni? Gyakorolj tükör előtt!

2018.01.04. 07:22

Szeretnéd, hogy mások jól érezzék magukat melletted? Vagy, hogy kevesebb feszültség legyen körülötted? És akár még gyakorolnál is ezek érdekében? Nos, három plusz egy kommunikációs tippet szeretnénk megosztani Veled, ami jól jön akkor, ha szeretnél minőségi kapcsolatot kialakítani másokkal – akár ismeretlenekkel is. Mindegyik tipp azt segíti, hogy magabiztosabban állj bele kommunikációs helyzetekbe. Hajrá!


4 tipp, hogyan tartsd meg a fogadalmaid

2018.01.01. 08:21

Az újév első pár napja a nagy fogadalmak időszaka: mintha lenullázódna és újraindulna az élet, esküket és ígéreteket teszünk, hogy aztán legyen mit megszegni. Ha a fogadalmad nemcsak blöff, hanem valóban szeretnéd betartani, akkor íme néhány tipp az „új kezdethez”. Ezzel az írásunkkal kívánjuk, hogy legyen mindennapunk OK!1 2 3 4 5