Struccpolitika nélküli belső párbeszéd


Légy nyitott könyv önmagad előtt! Lassulásra, őszinte belső párbeszédre hívunk most: egy olyan gyakorlatot mutatunk, amely abban segít, hogy 30-60 percre te légy a saját életed főszereplője! Összesen 7+1 mondat vár, fejezd be őket úgy, hogy időt adsz magadnak… Struccpolitika helyett folytass magaddal őszinte kommunikációt.

„Habár a jó úton vagy, elronthatod azzal, ha csak ücsörögsz rajta.” – mondta egykor Will Rogers amerikai komikus, életfilozófus, s gondolatának ma egyre fontosabb üzenete van, hiszen rohamtempóban zajlik a világ körülöttünk és bennünk is. Ebben a tempóban számtalan változást élünk meg, leülni, megpihenni nem lehet, haladni kell, holott ezt a sokszor tömény időnyomást, teljesítménykényszert, érzelmi és értelmi pressziót nehéz elviselni. Ám akik jól ismerik önmagukat és folyamatosan törődnek saját mentális edzettségükkel, azoknak könnyebb a napi verkliben is helytállni. Íme egy önismereti gyakorlat, játssz velünk egy kicsit, biztos, hogy a hét befejezetlen monda vár, a válaszaid biztos, hogy segítenek a dolgaid újragondolásában. Ücsörgésre nem biztatunk tehát, ám megállásra igen. Adj magadnak legalább fél-egy órát, de akár még több időt; csendesedj, gondolkodj el, tölts időt magaddal.

Ügyelj arra, hogy ne folytass struccpolitikát, keresd a válaszaid őszintén, akkor is, ha azok először nem szerethetők. És ne érd be a felszínnel, a gyorsan érkező esetleges sablonválaszokkal.  

Fejezd be az alábbi 7+1 mondatot:
Arra vágyom, hogy…

Megértem önmagam, mert…

Elhatároztam, hogy…

Jól esik, ha mások is észreveszik...

Arra van szükségem a mostani élethelyzetemen a cselekvéshez, hogy…

Az én felelősségem…

Első lépésként az teszem, hogy…

+1
Azt tanulom ebből az új helyzetből, hogy…

Vajon mi derült ki számodra a válaszaidból, a befejezett mondataidból? Mire van most leginkább szükséged? 


címkék: önismeret, gyakorlat, befejezetlen mondat, struccpolitika, őszinteség

vissza