Hidd el, ha jó történik!


Veled előfordult már, hogy te voltál a haladásod legnagyobb gátja? Például, lebeszélted magad egy fontos döntés meghozataláról, vagy elhessegettél egy megérzést valakivel kapcsolatban akiben szerettél volna megbízni, aztán persze az a valaki becsapott. Mindannyian tettünk és valószínűleg teszünk is ilyet. A legrosszabb talán az, amikor nem hisszük el, hogy milyen nagyszerű dolog történik velünk...

Van egy történet, amely emlékeztethet minket arra, higgyjük el, hogy történhetnek velünk jó dolgok. És ha ott vagyunk egy nagy lehetőség kapujában, akkor tudjuk elhinni. Ha ilyen belső hangokat "hallunk a fejünkből": "velem ez nem történhet meg", "nekem úgy sincs ilyen szerencsém", akkor ez a történet talán beugrik és elcsendesíti ezt a hangot... Íme a sztori.
Volt egyszer egy szegény ember, aki gondterhelten bandukolt az erdő szélén. Amikor elfáradt, leült pihenni, és a hátát egy fának támasztotta. Ekkor még nem tudta, milyen fát választott. Különös, mágikus fa volt ez. Olyan fa, ami minden kívánságát teljesíti annak, aki hozzá ér...

 

A vándor először arra gondolt, milyen jó lenne most egy pohár víz. Hirtelen azon vette észre magát, hogy egy pohár kristálytiszta víz van a kezében. Meglepetten nézte, vizsgálgatta, még meg is szagolta. Végül úgy döntött, hogy nem lehet veszélyes, és megitta. Aztán megéhezett, és valami ennivalót kívánt. Az étel ugyanolyan hirtelen és bámulatos módon jelent meg előtte, mint a víz. „Úgy látszik, teljesülnek a kívánságaim!” - gondolta meglepetten. Most már hangosan mondta ki: - Akkor hát szeretnék egy gyönyörű házat! 

Az előtte lévő völgyben megjelent a ház. Arcán széles mosollyal szolgákat kívánt, akik a háznak gondját viseljék. Amint ezek is megjelentek, úgy érezte, hihetetlen erővel áldotta meg az Úr. Kívánt hát magának egy gyönyörű szép és rendkívül intelligens asszonyt, akivel szerencséjét megoszthatja. Amikor ez is valóra vált, meglepődve kiáltott a nőhöz: - Várj csak egy kicsit! Mi történik itt? Nekem nincs ilyen szerencsém! Ez velem nem történhet meg!
Abban a pillanatban, hogy ezeket a szavakat kimondta, minden eltűnt. - Tudtam, tudtam, hogy úgy sincs ilyen szerencsém - mondta keserűen, és megrázta a fejét. Azután felállt, és gondterhelten bandukolt tovább az erdő szélén.

Szóval ha teljesülnek a vágyaid, ha megvalósul egy terved, ne szúrd el! Gondolj arra, hogy megérdemled, hogy igen, ez a valóság és ez most milyen nagyszerű, hogy megtörténik! 

 


címkék: kívánság, hit, valóság, jó dolgok, fa, erdő, szerencse, kívánság

vissza