Az emberi kapcsolatokról másképp


Milyen minőségű hidak vannak az életedben? Mennyire erősek, tartósak és biztonságosak? Vannak közöttük olyanok, mint a franciaországi Pont Du Gard? A te életed hídjait mi tartja össze? A közted és egy másik ember közötti kapcsot ki építi? Te vagy a másik?

A Pont Du Gard a legrégebbi, mai napig használt híd, i.e. 19-ben épült, tulajdonképp egy római kori vízvezeték maradványa. A szerkezet a dél-franciaországi Gard folyón ível át, s egykor két, egymástól 50 kilométer távolságra lévő szárazföldet kötött össze. Tudod, hogy mi az érdekessége? Hogy az építésénél semmilyen kötőanyagot nem használtak, maltert sem, az egymásra rakott kőtömböket kapcsokkal fogatták össze, s ez a módszer nagyon-nagyon tartósnak bizonyult. A híd, a hidak valahogy mindig új lehetőséget teremtenek, hiszen két ismeretlen partot kötnek össze, utakat rövidítenek le, embereket hoznak közelebb egymáshoz. Az életünkben is vannak, sőt, bőven akadnak hidak. Mi lehet két ember között igazi kapocs? Azonos értékek? Közös célok? Hasonló álmok? Érdekszövetség? Közös élmények? Egy mosoly? Egy érintés? Egyszerűen a szeretet?

És még számtalan dolog van, ami hidat kovácsol, összekapcsol másokat, s aminek segítségével két ember jobban, jól megértheti egymást, tehet egymásért, s közel kerülhet egymáshoz. Tudj, s akarj hidat építeni azokkal, akikkel találkozol, akiktől jobb, teljesebb lesz az életed. És hagyd, hogy mások hozzád építsenek hidat. Legyenek ezek hosszú és tartós hidak, erős kapcsokkal, amelyek építenek, elégedetté, boldoggá tesznek…

 


címkék: hidak, kapcsolatok, Pont Du Gard, OK vagyok, kapcsolatépítés

vissza